Salarisverwerking uitbesteden

Salarisverwerking in eigen huis of uitbesteden?

Als de salarisverwerking gedaan wordt door een financieel administratief medewerker, dan heb je als ondernemer het gevoel dat de lijnen kort zijn. Maar, misschien heb je ook wel eens het idee dat het kwetsbaar is om deze functie door één persoon te laten uitvoeren. Als hij of zij vakantie heeft of onverwachts langdurig ziek wordt, dan moeten de lonen toch uitbetaald worden. Daarnaast kunnen de kosten ook behoorlijk hoog zijn, aangezien je de volledige loonkosten, softwarekosten en afbreukrisico etc. in beschouwing moet nemen. Wanneer je de salarisverwerking uitbesteedt aan een externe salarisadviseur, levert dat voor veel ondernemers een flinke besparing op.

Voordelen van je salarisverwerking uitbesteden

Ook tijdens het uitbesteden van de salarisverwerking kun je er zeker van zijn dat de lijnen kort zijn. Jouw vaste contactpersoon vanuit Prima werkt fulltime en is dus altijd op kantoortijden bereikbaar voor jouw vragen op het gebied van salaris-en personeelsadministratie. Aangezien zij jaren ervaring hebben in het vak en met niks anders bezig zijn dan salarisadministratie, zijn zij volledig op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van software en op het gebied van wet- en regelgeving. Kortom; de continuïteit van je salarisverwerking is gegarandeerd, de loonstroken kloppen en je wordt geadviseerd in zaken waar voordelen te behalen zijn.

Salarisverwerking door Prima Werk en Mens

Prima Werk en Mens heeft een team van salarisadviseurs en HR adviseurs werkzaam die nauw met elkaar samenwerken. Deze combinatie biedt veel voordelen. Zo zal een ziekmelding gemeld worden bij de salarisverwerking, maar kan de HR adviseur direct ingeschakeld worden om de ondernemer bij te staan bij de Wet Verbetering Poortwachter. We hebben de combinatie tussen salaris en HR bewust in het leven geroepen omdat de factor personeel voor ondernemers belangrijk is. En personeel is meer dan ‘kloppende loonstroken’. Naast deze werkwijze zijn er nog diverse voordelen:

 • Wij werken voor veel diverse MKB bedrijven, waardoor we veel kennis en ervaring hebben van tal van cao’s;
 • We werken met de nieuwste software (NMBRS), waardoor automatisering en efficiëntie toegejuicht wordt;
 • De salarissoftware kan ook benut worden voor de online personeelsdossiers;
 • Wij denken proactief met je mee en zullen je wijzen op kansen en mogelijkheden;
 • Jouw vaste contactpersoon kent jouw organisatie door en door;

Salarisverwerking overzetten naar Prima Werk en Mens

Wil je de salarisverwerking uitbesteden en overweeg je om Prima Werk en Mens als partner voor jouw salarisverwerking ? Laten we dan eerst een keer kennismaken om te kijken of de klik er is tussen ons. Persoonlijkheid en klantgerichtheid staat bij ons namelijk hoog in het vaandel. We zullen je meenemen in het proces wat je te wachten staat. Dan zul je zien dat het overzetten niet spannend of ingewikkeld is. Iets wat ondernemers wel regelmatig denken, waardoor ze de verandering niet aan durven gaan. Op basis van de laatste loonstroken van de medewerkers en de loonaangifte kunnen wij namelijk al aan de slag. Vervolgens zal jouw contactpersoon van de salarisadministratie persoonlijk kennis met je komen maken en je meenemen in de werkwijze van NMBRS.

Klant aan het woord:

‘Als het seizoen begint, werk ik veel met seizoensmedewerkers. Ik heb er bewust voor gekozen om hen in loondienst te nemen. Prima Werk en Mens kan op dat moment erg snel schakelen en verzorgd in een kort tijdsbestek alle arbeidsovereenkomsten en een correcte plus tijdige loonadministratie’.
Marc Swinkels

Swinkels Zachtfruit

Werkwijze & Kosten

Werkwijze

De loonverwerkingssystemen die gebruikt worden door Prima Werk en Mens zijn online toepassingen die erg gebruiksvriendelijk werken. Zowel de werkgever als medewerkers krijgen een inlogcode zodat alle loongegevens altijd binnen handbereik zijn. Dit werkt toegankelijk, snel en is altijd compleet. Deze online omgeving kan eventueel uitgebreid worden met de mogelijkheid tot het indienen en goedkeuren van declaraties en verlofaanvragen.

Getekende arbeidsovereenkomsten, functionerings-en beoordelingsgesprekken en andere stukken kunnen ook in dit digitaal portaal worden opgeslagen. Zo heb je als werkgever altijd het personeelsdossier van je medewerkers op orde. Tevens kan vanuit het systeem verzuim eenvoudig geregistreerd en begeleid worden volgens de Wet Verbetering Poortwachter.

Kosten

Bij Prima Werk en Mens kennen we all-in tarieven per maand voor de volgende periodieke terugkerende werkzaamheden:

 • Periodieke (maand of vier weken) loonverwerking inclusief mutaties;
 • Aangifte loonheffingen;
 • Aangifte pensioenfonds;
 • Betaalbestand;
 • Journaalpost;
 • Jaarloongegevens;
 • Telefonisch/ per mail vragen beantwoorden over bovenstaande.

De hoogte van de all-in tarieven zijn gebaseerd op het aantal medewerkers waarvoor een jaaropgave wordt opgesteld.

Interesse om jouw salarisverwerking uit te besteden?

Benieuwd of wij de klik hebben met elkaar? Laten we vrijblijvend een kop koffie drinken om daarachter te komen. Neem contact op voor de mogelijkheden.