Salarisadministratie uitbesteden

Waarom salarisadministratie uitbesteden?

Salarisadministratie bij Prima Werk en Mens kent twee pijlers: de salarisstroken moeten tijdig gemaakt zijn plus ze moeten altijd, maar dan ook altijd kloppen. Graag willen we meer voor een ondernemer betekenen dan alleen het aanleveren van correcte salarisstroken.

Bij Prima Werk en Mens werken geen salarisadministrateurs, maar salarisadviseurs. We zijn je partner op het gebied van salarisadministratie en alles wat daarbij komt kijken. We denken met je onderneming mee en proberen kansen te pakken en kosten te besparen. Waar nodig schakelen wij onze collega-specialisten in, denk aan een HR consultant, jurist, fiscalist of accountant.

Voordelen van je salarisadministratie uitbesteden

Persoonlijke aandacht vinden wij enorm belangrijk bij Prima Werk en Mens. Dit betekent dat wij letterlijk naar je toe komen om kennis te maken, het systeem uit te leggen, de loonstrook toe te lichten en zo nodig de medewerkers te instrueren.

Dat Prima Werk en Mens meer biedt dan ‘alleen maar’ salarisverwerking wordt ook duidelijk uit de extra service die we bieden. Wij zien het als een service om mutaties binnen de salarisadministratie aan de juiste partijen door te geven, zoals de verzuimverzekering, het UWV en de Belastingdienst. Denk bijvoorbeeld aan; contract wijzigingen, aan- of afmeldingen en het verzorgen van ziek- en herstelmeldingen.

Onze salarisadviseurs zijn altijd op de hoogte van de veranderingen in cao’s en wet- en regelgeving. Zo voldoet je salarisadministratie altijd aan wettelijke vereisten. We vinden het onze taak om tijdig te signaleren dat arbeidsovereenkomsten verlopen. Dit doen we niet door een automatische melding te versturen naar de werkgever, maar door daar een adviserende rol te bekleden. We nemen je mee in het aanzegtermijn en de mogelijkheden die je nog hebt als werkgever rondom het aanbieden van contracten. Anders gezegd; hoe veel tijdelijke contracten kun je nog aanbieden voordat je over moet gaan op een contract voor onbepaalde tijd?

Salarisadministratie door Prima Werk en Mens

Zodra je een samenwerking met Prima Werk en Mens aangaat, weet je een aantal dingen zeker:

 • De loonstroken kloppen;
 • De loonstroken zijn tijdig gemaakt;
 • Je vaste contactpersoon werkt fulltime waardoor je van maandag t/m vrijdag terecht kan met vragen;
 • We denken proactief met je mee;
 • We werken voor MKB bedrijven en hebben kennis en ervaring met enorm voor cao’s;
 • Bij lastige personeelsvraagstukken, worden de HR Consultants van Prima Werk en Mens ingeschakeld.

Klant aan het woord:

‘Als het seizoen begint, werk ik veel met seizoensmedewerkers. Ik heb er bewust voor gekozen om hen in loondienst te nemen. Prima Werk en Mens kan op dat moment erg snel schakelen en verzorgd in een kort tijdsbestek alle arbeidsovereenkomsten en een correcte plus tijdige salarisadministratie’.
Marc Swinkels

Swinkels Zachtfruit

Werkwijze & Kosten

Werkwijze

De salarisverwerkingssystemen die gebruikt worden door Prima Werk en Mens zijn online toepassingen die erg gebruiksvriendelijk werken. Zowel de werkgever als medewerkers krijgen een inlogcode zodat alle loongegevens altijd binnen handbereik zijn. Dit werkt toegankelijk, snel en is altijd compleet. Deze online omgeving kan eventueel uitgebreid worden met de mogelijkheid tot het indienen en goedkeuren van declaraties en verlofaanvragen.

Getekende arbeidsovereenkomsten, functionerings-en beoordelingsgesprekken en andere stukken kunnen ook in dit digitaal portaal worden opgeslagen. Zo heb je als werkgever altijd het personeelsdossier van je medewerkers op orde. Tevens kan vanuit het systeem verzuim eenvoudig geregistreerd en begeleid worden volgens de Wet Verbetering Poortwachter.

Kosten

Bij Prima Werk en Mens kennen we all-in tarieven per maand voor de volgende periodieke terugkerende werkzaamheden:

 • Periodieke (maand of vier weken) loonverwerking inclusief mutaties;
 • Aangifte loonheffingen;
 • Aangifte pensioenfonds;
 • Betaalbestand;
 • Journaalpost;
 • Jaarloongegevens;
 • Telefonisch/ per mail vragen beantwoorden over bovenstaande.

De hoogte van de all-in tarieven zijn gebaseerd op het aantal medewerkers waarvoor een jaaropgave wordt opgesteld.

Interesse om jouw salarisadministratie uit te besteden?

Wacht niet langer en besteed jouw loonadministratie uit aan de professionals van Prima Werk en Mens. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Na deze kennismaking kun je goed beoordelen of je de overstap ziet zitten.