Reiskostenvergoeding verandert in 2021

Per januari 2021 veranderen er een aantal zaken omtrent de reiskostenvergoeding van medewerkers. Op thuiswerkdagen mag niet langer onbelast een reiskostenvergoeding worden uitgekeerd. Indien je dit wel onbelast wil blijven uitkeren, gaat dit ten koste van de vrije ruimte in de WKR.

De verandering

T/m 31 december 2020 mag de werkgever thuiswerkdagen nog als reisdagen aanmerken. Vaste reiskostenvergoedingen mogen in het kader van de coronacrisis in 2020 doorlopen. Voor 2021 betekent dit dat werkgevers het reispatroon van medewerkers opnieuw in kaart moeten brengen.

Alleen daadwerkelijke reisdagen mogen nog belastingvrij worden vergoed tot een bedrag van maximaal 19 cent per kilometer. Meer vergoeden mag ook, maar over het meerdere moet wel loonheffing worden ingehouden. Voor velen betekent dit geen vaste reiskostenvergoeding in 2021.

Er moet namelijk weer worden voldaan aan de 36-weken of 128-dagen-eis. Alleen als de werknemer 36 weken per jaar of 128 dagen per jaar naar een vaste werkplek reist, mag een vaste reiskostenvergoeding worden betaald. Voldoet de werknemer niet aan deze eis? Dan zal op basis van declaratie of nacalculatie moeten worden vergoed.

Wat betekent dit voor jou als werkgever?

Om het reisgedrag in kaart te brengen zal de werkgever de werknemers dus moeten bevragen over hun reisgedrag. Hoeveel dagen komt de werknemer nog naar de werkplek vanaf 1 januari? Zijn er inmiddels vaste thuiswerkdagen?

Leg deze afspraken vast en breng onze salarisadministratie hiervan op de hoogte. Wij zullen de reiskostenvergoeding voor de daadwerkelijk gemaakte reiskosten verwerken op de loonstrook.

Tips nodig om tot een praktische en werkbare reiskostenvergoeding te komen?

Onze salarisadviseurs helpen je hier graag bij!

Neem contact op via: info@primawerkenmens.nl of 0493-322948.

*Deze informatie is verstrekt op 16 december 2020.