Quarantaine na vakantie?

Per 15 juni mogen landen met code geel weer worden bezocht en zijn grenzen opengesteld. Dit betekent dat binnen Europa de zomervakantie kan worden gepland. Waar moet je als werkgever allemaal rekening mee houden?

Een werknemer heeft, conform wettelijke regels, altijd het recht om vakantiedagen op te nemen. Als werkgever mag je een werknemer niet verbieden om naar het buitenland te reizen. Als werkgever kun je je werknemers wel adviseren over de huidige reisadviezen in het kader van corona. De rijksoverheid geeft adviezen over het reizen naar verschillende vakantielanden. Kijk op www.nederlandwereldwijd.nl voor actuele informatie per land

Geel reisadvies

In Europa staan veel landen nu op ‘geel’. Dit betekent dat je daar op vakantie mag gaan. Wanneer een werknemer naar een land afreist waar een geel reisadvies is afgegeven, moet gelet worden op de plaatselijke coronamaatregelen. Bij terugkomst hoeft de medewerker niet twee weken in quarantaine en kun dus weer direct aan het werk. Ondervindt een medewerker toch gezondheidsklachten bij terugkomst? Dan geldt de normale procedure en moet de medewerker zich ziekmelden volgens de afspraken.

Oranje of rood reisadvies

Reizen naar oranje landen mag volgens de overheid alleen als de reis echt noodzakelijk is. Reizen naar rode landen raadt de overheid sterk af. Als werkgever kun je je werknemers niet verbieden naar een oranje of rood gebied te reizen. Natuurlijk kun je dit altijd afraden. Als werkgever kun je je medewerkers vragen dit vooraf met een leidinggevende af te stemmen. De medewerker dient op de hoogte te zijn dat hij/zij bij thuiskomst 10 dagen quarantaine in acht moet nemen. Tijdens deze quarantaineperiode zijn er 3 opties:

  1. De medewerker kan thuiswerken.
  2. Er worden verlofdagen opgenomen door de medewerker.
  3. Er wordt geen loon doorbetaald.

Zorg dat je als werkgever de medewerkers informeert over de mogelijkheden die gelden binnen jouw organisatie voor je medewerkers.

Kleurcode wijzigt

Als de kleurcode van het vakantieland tijdens het verblijf wijzigt van groen of geel naar oranje of rood, dan is er geen sprake van optie 2 of 3 in bovenstaande alinea. Oftewel; als een medewerker terugkomt van een vakantie waar tijdens het verblijf de kleurcode is gewijzigd naar oranje of rood, dan zal de medewerker bij terugkomst 10 dagen in thuisquarantaine moeten gaan. Als de medewerker tijdens de quarantaineperiode niet kan thuiswerken, dan zal de werkgever het loon moeten doorbetalen. Dit is zo, omdat reizen naar deze landen niet wordt ontraden en de codewisseling niet in de risicosfeer van de medewerker ligt.

Quarantaineperiode verkorten?

Wanneer er sprake is van thuisquarantaine na terugkomst vanuit een vakantieland dan geldt er een quarantaineperiode van 10 dagen. Met een coronatest op dag 5 van de quarantaine kan je de duur van de quarantaine verkorten. Bij een negatieve testuitslag mag de medewerker namelijk direct weer aan de slag.

 Heb je vragen over quarantaineverplichtingen na vakanties? Neem contact op met onze adviseurs via info@primawerkenmens.nl of via 0493-322948.

*Deze informatie is verstrekt op 08 juni 2021.