Payroll tot 2020

Payroll, één van die diensten die wij de afgelopen jaren met veel plezier hebben aangeboden.

Met payroll in onze dienstverlening boden wij klanten de mogelijkheid het juridisch werkgeverschap volledig uit te besteden: volledige ontzorging op het gebied van personeelsadministratie en salarisverwerking. Na het aandragen van een nieuwe medewerker door onze klant, pakte Prima Werk en Mens het traject verder op. De medewerker kwam in dienst bij Prima Payroll Service.

Onze dienstverlening vanaf 2020

Vanwege de komst van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) verandert ons pallet aan diensten. Per 1 januari 2020 komt onze payroll dienstverlening te vervallen. Met de nieuwe regels van de WAB moet het voor werkgevers aantrekkelijker worden om vast personeel in dienst te nemen en wordt het dus minder aantrekkelijk om flexibel personeel aan te nemen. Kortom payroll wordt door de overheid niet meer gepromoot. Wij adviseren om deze medewerkers bij goed functioneren in loondienst te nemen.

Veranderingen door de WAB

Voor payrollmedewerkers gelden tot 2020 andere arbeidsvoorwaarden als voor medewerkers in loondienst. Vanaf het nieuwe kalenderjaar worden de rechten van payrollmedewerkers gelijkgesteld aan de rechten van medewerkers in loondienst. Dit betreft zowel de primaire als de secundaire arbeidsvoorwaarden. Waar voorheen alleen het salaris en vakantiegeld gelijk moest zijn, geldt dit vanaf 2020 ook voor eventuele extra beloningen, vakantiedagen, pensioen etc. Daarnaast verdwijnt de enorme flexibiliteit voor payrollmedewerkers en kun je een payrollmedewerker vanaf 1 januari 2020, (net als een medewerker in loondienst), maar maximaal 3 tijdelijke arbeidscontracten in 3 jaar tijd aanbieden. Daarna heeft de medewerker recht op een contract voor onbepaalde tijd. Al met al verdwijnen de voordelen van payroll, waardoor payroll in onze ogen niet meer aantrekkelijk is.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Maak jij nog gebruik van payroll en denk je erover na om deze medewerkers op de eigen loonlijst te plaatsen? Wij denken graag met je mee en komen graag onder het genot van een kop koffie onze dienst ‘salarisadministratie’ toelichten!