Loonadministratie uitbesteden

Waarom loonadministratie uitbesteden?

Loonadministratie maakt vaak onderdeel uit van het takenpakket van de financieel administratief medewerker. Hij of zij doet de loonadministratie naast de financiële administratie. Echter merken wij dat loonadministratie toch echt een vak apart is. De wet- en regelgeving verandert zo snel, er zijn continu cao-updates en vaak is de benodigde software erg prijzig. Al met al genoeg redenen om de loonadministratie uit te besteden, zodat je weet dat dit door experts goed en tijdig gebeurt. Je kunt je als werkgever natuurlijk niet permitteren dat er fouten in de loonstroken van de medewerkers sluipen.

Voordelen van je loonadministratie uitbesteden

Het voordeel van het uitbesteden van je loonadministratie is; gemoedsrust. Wij kunnen je garanderen dat op de afgesproken datum de loonadministratie klaar staat. Dit wordt door jou vaste contactpersoon geregeld. Echter werkt Prima Werk en Mens met een team van Salarisadviseurs, waardoor continuïteit geborgd is. Een organisatie is natuurlijk erg kwetsbaar waar één persoon verantwoordelijk is voor het voeren van de loonadministratie. Mocht deze betreffende medewerker (langdurig) ziek zijn of verlof hebben, dan kan de werkgever zich natuurlijk niet permitteren dat de lonen van de medewerkers niet verwerkt worden.

Loonadministratie door Prima Werk en Mens

Zodra je een samenwerking met Prima Werk en Mens aangaat, weet je een aantal dingen zeker:

 • De loonstroken kloppen;
 • De loonstroken zijn tijdig gemaakt;
 • Je vaste contactpersoon werkt fulltime waardoor je van maandag t/m vrijdag terecht kan met vragen;
 • We denken proactief met je mee;
 • We werken voor MKB bedrijven en hebben kennis en ervaring met enorm voor cao’s;
 • Bij lastige personeelsvraagstukken, worden de HR Consultants van Prima Werk en Mens ingeschakeld.

Hoe verloop de overstap naar Prima Werk en Mens?

Als je benieuwd bent in wie we zijn en wat we doen, dan komen we graag vrijblijvend kennis maken bij jou op locatie. We leggen onze werkwijze uit en horen natuurlijk graag meer over jou en bedrijf. Vervolgens zullen we een offerte uitbrengen die gebaseerd is op het aantal medewerkers in loondienst. Als daar een akkoord op komt, vragen we een aantal gegevens bij je op. In eerste instantie kunnen we vooruit met de laatste loonstroken en loonaangifte. Op basis van deze gegevens richten we jouw online omgeving in. We maken hiervoor gebruik van de salaris software van NMBRS. Dan zal jouw contactpersoon vanuit de loonadministratie ook kennis met je komen maken. We hechten bij Prima Werk en Mens namelijk heel veel waarde aan persoonlijk contact.

Klant aan het woord:

‘Als het seizoen begint, werk ik veel met seizoensmedewerkers. Ik heb er bewust voor gekozen om hen in loondienst te nemen. Prima Werk en Mens kan op dat moment erg snel schakelen en verzorgd in een kort tijdsbestek alle arbeidsovereenkomsten en een correcte plus tijdige loonadministratie’.
Marc Swinkels

Swinkels Zachtfruit

Werkwijze & Kosten

Werkwijze

De loonverwerkingssystemen die gebruikt worden door Prima Werk en Mens zijn online toepassingen die erg gebruiksvriendelijk werken. Zowel de werkgever als medewerkers krijgen een inlogcode zodat alle loongegevens altijd binnen handbereik zijn. Dit werkt toegankelijk, snel en is altijd compleet. Deze online omgeving kan eventueel uitgebreid worden met de mogelijkheid tot het indienen en goedkeuren van declaraties en verlofaanvragen.

Getekende arbeidsovereenkomsten, functionerings-en beoordelingsgesprekken en andere stukken kunnen ook in dit digitaal portaal worden opgeslagen. Zo heb je als werkgever altijd het personeelsdossier van je medewerkers op orde. Tevens kan vanuit het systeem verzuim eenvoudig geregistreerd en begeleid worden volgens de Wet Verbetering Poortwachter.

Kosten

Bij Prima Werk en Mens kennen we all-in tarieven per maand voor de volgende periodieke terugkerende werkzaamheden:

 • Periodieke (maand of vier weken) loonverwerking inclusief mutaties;
 • Aangifte loonheffingen;
 • Aangifte pensioenfonds;
 • Betaalbestand;
 • Journaalpost;
 • Jaarloongegevens;
 • Telefonisch/ per mail vragen beantwoorden over bovenstaande.

De hoogte van de all-in tarieven zijn gebaseerd op het aantal medewerkers waarvoor een jaaropgave wordt opgesteld.

Interesse om jouw loonadministratie uit te besteden aan Prima Werk en Mens?

Wacht niet langer en besteed jouw loonadministratie uit aan de professionals van Prima Werk en Mens. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Na deze kennismaking kun je goed beoordelen of je de overstap ziet zitten.