Recruitment

Recruitment is een hot topic gezien de schaarste op de arbeidsmarkt. Veel bedrijven hebben moeite met het vinden van de juiste medewerkers. Als vacatures lang open staan, kost dat veel geld. Toch schakelen veel ondernemers liever niet direct een recruitmentbureaus in, gezien zij de hoofdprijs vragen.

Recruitment voor het MKB

Onze werkwijze is uniek. We zijn namelijk geen uitzendbureau of werving- en selectiebureau, maar zijn jouw adviseur op het gebied van recruitment. We ondersteunen en begeleiden bij het selecteren en aannemen van personeel. Denk aan het in kaart brengen van het functieprofiel, het opstellen van een vacaturetekst, meedenken over het gebruik van de juiste wervingskanalen, bijwonen van sollicitatiegesprekken en adviseren in arbeidsvoorwaarden. Tot slot kunnen we de arbeidsovereenkomst opstellen en de salarisadministratie verzorgen.

Interim recruitment

Bovenstaande werkwijze hanteren we bij ondernemers die sporadisch een vacature vacant hebben en op dat moment begeleiding willen omtrent de invulling. Voor grote organisaties waar recruitment doorlopend veel aandacht, focus en energie vraag, gaat we anders te werk. Er gaat een interim corporate recruiter vanuit Prima Werk en Mens op locatie aan de slag. Dit betekent dat de recruiter onderdeel uitmaakt van het HR team/ de organisatie. De recruiter gaat de organisatiecultuur en sfeer ervaren en kan dat nog beter overbrengen op de kandidaten. Afhankelijk van de behoefte zijn we bijvoorbeeld twee halve dagen in de week op locatie aan de slag met recruitment. Denk aan vacatureteksten schrijven, sollicitaties in ontvangst nemen, telefonische screening, headhunting, sollicitatiegesprekken inplannen, sollicitatiegesprekken voeren etc. Het belangrijkste voor ons is het leveren van maatwerk op het gebied van recruitment.

Kosten recruitment

We werken op basis van een passend uurtarief, waardoor je bij ons dus nooit een hoge werving- en selectiefee kwijt bent. Omgerekend kun je dus met een aantal uren ondersteuning vaak al een vacature kwalitatief ingevuld krijgen, waardoor je geld bespaart ten opzichte van een recruitmentbureau.